Ana içeriğe atla

Sürekli Bir Şeyleri Kaçırıyormuş Gibi Hissetmek

 


Merhaba :)


Mezun olalı yaklaşık 6 ay oldu. Son dönemimde pandemiden dolayı doğru düzgün okula gitmediğim ve yine pandemiden dolayı mezuniyet töreni yapamadığımız için kendimi asla mezun olmuş gibi hissetmiyorum. Sanki ara tatil için ailemin yanına gelmişim ve her an İstanbul'a 1000 kişilik Kyk yurduma geri dönecekmişim gibi geliyor.

Ama gerçekler öyle değil :) Ara tatil hiçbir zaman bitmeyecek ve ben Kyk yurduma artık hiç dönemeyeceğim.

Üniversite hayatı benim için çok ilginç deneyimlerle doluydu. Önceki hayatıma kıyasla çok fazla şey denedim. Gerçekten çok fazla şey: Gönüllülük yaptım, kurslara katıldım, yurt dışına çıktım, çalıştım, bol bol gezdim... Bu süre boyunca da en belirgin özelliğim sanırım kendimi asla konfor alanımın içinde tutmamamdı. Ne zaman bir yere, bir şeye alışsam ya da artık orada keşfedecek yeni bir şeyim kalmadığına ikna olsam "sıkıldığımı" düşünerek arkama bile bakmadan oradan gittim. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi emin olamıyorum. Çünkü bir taraftan beni sürekli yeni ve zorlayıcı şeyler denemeye itiyor diğer taraftan da istikrarlı denilebilecek bir süre boyunca kalmadığım için herhangi bir konumda yükselmemi engelleyebiliyor. Hep yeniden bambaşka bir yerde sıfırdan başlamam gerekiyor.

Belki de bunun bir sebebi, hep bir şeyleri kaçırıyormuşum gibi hissetmemdir. Yani sanki bir şeye odaklanınca etrafımdan akıp giden onlarca şeyi -dahil olamadığım onlarca şeyi- kaçırıyormuş gibi hissediyorum.

Özellikle de mezun olduktan sonra sanki hemen bir şeyler yapmam, bir yerlerde dikiş tutturmam ve bunu iyi yapmam gerekiyormuş gibi bir baskı var üzerimde. Kendi kendime kurduğum bir baskı.

Sanki zaman çok hızlı geçiyormuş ve birdenbire 22 yaşımdan 35 yaşıma ışınlanıp neler olduğunu anlayamayacakmışım gibi.

Aslında zaman gerçekten hızlı da geçiyor. Daha dün İstanbul'da, hayatımda kiraladığım ilk evimin oturma odasındaki eski mor koltuğun üzerinde, ev sahibimle kavga ettiğim ve yalnız başıma koskoca İstanbul'da yeni bir evi bulup da yerleşecek maddi manevi gücüm olmadığı için hüngür hüngür ağlıyordum. :) Şu an ise her şey bambaşka.

Ama esas mesele belki de her şeyin özündeki ölüm korkum, yok olup gitme korkumdur. Belki de ölümden o kadar korkuyorumdur ki "başarısız bir yetişkin" olarak ölme ihtimalimin yok olması için direkt zamanın ilerlemesini engellemek istiyorum, bunu yapamayınca da hep bi şeyleri kaçırmış, bi şeylere yetişememiş gibi hissediyorumdur.

Belki siz de böyle hissediyorsunuzdur. :)

Bu nasıl bir his tam olarak bilemiyorum ama demek ki yaşanması gereken bir his ki yaşıyoruz. :)

Siz de içsel deneyimlerinizden beni haberdar etmek isterseniz benimle iletişime geçebilirsiniz, mesajlara mailere her zaman yanıt veremesem de hemen hemen hepsini okuyup çok mutlu oluyorum. 🧡

Kendinize çok iyi bakın.

Nisanur El


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YURTTA KALACAKLAR İÇİN GEREKLİ EŞYALAR

Merhaba :) Sonunda şehir dışında okuyacak bir öğrencinin bilmesi gereken en önemli şeylerden olan "Yurt Valizinde Olması Gerekenler" yazısını yazabiliyorum.🙄 İnstagramdan  beni takip ediyorsanız belki biliyorsunuzdur, geçen hafta evde değildim, bu süreçte baya da uzun bir araba yolculuğu yaptım. Eve geldikten 2 gün sonra da İstanbul'a dönmem gerektiği için çok hızlı şekilde hazırlanmam gerekiyordu ve bu esnada mümkün olduğunca yanıma neler almam gerektiğini not etmeye çalıştım ki sizinle de buradan paylaşabileyim :) Eğer hâla üniversite valizinizi hazırlamadıysanız bu yazının yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Hadi başlayalım o zamann💃 ⏩   Şahsi önerilerimi atlayıp doğrudan alınması gerekenler listesini okumak için yazının en sonuna gidebilirsiniz !  (Ama bence tamamını okuyun, çok güzel öneriler verdim çünkü 😂)⏪   1) KIYAFETLER ! "Tabi ki de yanımıza kıyafetlerimizi almamız lazım, bunu söylemene gerek mi var Nisa?" diyorsunuzdur eminim şu an

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜNÜ NASIL KAZANDIM ?

Merhabaa 🙌 Beni instagramdan düzenli takip ediyor ve blogtaki yazılarımı okuyorsanız, geçen seneden beri üniversite sınavı&sınava hazırlık sürecim le ilgili bol bol paylaşım yaptığımı biliyorsunuzdur. Halihazırdaki paylaşımlarıma rağmen İnstagram'dan hala en çok gelen sorular  "Sınava Nasıl Çalıştın ? / Psikolojiyi Nasıl Kazandın ? " soruları. Bu nedenle, şu an da sınava hazırlananlar için bir kez daha sınava hazırlık sürecimle ilgili soruları yanıtlamak ve önemli gördüğüm noktaları ile " İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü "nü nasıl kazandığımı anlatmak istedim. Biliyorsunuz ki bu sene sınav sisteminde değişikliğe gidildi ve sizler ygs&lys formatından daha farklı bir sınav ile üniversiteye yerleşeceksiniz. Ben İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümüne ygs&lys sınavları ile yerleştiğim için bu yazıyı sınav sistemine pek girmeden, daha çok dersler üzerinde durarak yazmaya çalışacağım :) 🔼Bu yazımda diğerlerinden farklı olarak madde mad

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU NERELERDE ÇALIŞABİLİR ? / NE KADAR PARA KAZANABİLİR ?

Merhaba Herkesee 🙌🙌🙌 Aylardır yazmak istediğim ve sizin de en çok istediğiniz yazılardan birisi olan "Psikoloji mezunları nerelerde çalışabilir ? Ne kadar maaş alır ? " yazısını sonunda yazıyorum.💃 Bu konu çok merak edilen bir konu olmasının yanında maalesef net bilgiye kolay kolay ulaşılabilecek bir konu değil.Bunun sebebi de psikolojinin gerçekten çok geniş ve hemen hemen her alanla bağlantılı bir bilim dalı olması. Bence Psikoloji mezunu birinin nerelerde çalışabileceğinden önce "psikolojinin alt dallarını" şöyle bir hatırlayalım çünkü çalışma alanları doğrudan bununla ilgili. Psikolojinin Alt Dallarından Bazıları ; ➤Klinik Psikoloji ➤Gelişim Psikolojisi ➤Endüstri ve Örgüt Psikolojisi ➤Fizyolojik Psikoloji ➤Deneysel Psikoloji ➤Sosyal Psikoloji ➤Adli Psikoloji ➤Sağlık Psikolojisi ➤Trafik Psikolojisi ➤Spor Psikolojisi ... (Psikolojinin alt dallarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için "PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HAKKINDA" isimli yazıma bakabilir