Ana içeriğe atla

BEN KİMİM?






Herkese Merhaba! 

Pek çoğunuzla 2016 yılından beri tanışıyoruz. Ancak aranızda beni hiç tanımayıp da yalnızca yolu bu blog ile kesişmiş olanlar da olabilir. Ben de beni daha yakından tanımak isteyen herkes için  bir "Ben Kimim?" yazısı hazırlamaya karar verdim. Bu yazıda sizlere biraz, eğitim geçmişimden bahsedeceğim.

2016 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünü TM-3 Türkiye 7590.'sı olarak kazandım. Üniversite sınavına hazırlık sürecim benim için çok yoğun ve öğretici bir süreçti. Bu nedenle sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tıpkı benim gibi sınava hazırlanan kişilere yardımcı olabilmek için kendi deneyimlerimi paylaştığım bu bloğu açtım ve o zamandan beri yüzlerce öğrencinin hem sınava hazırlık süreci hem de Psikoloji bölümü ile alakalı sorularını yanıtlama, her sorudan yeni bir şey öğrenme fırsatım oldu. 

Üniversite eğitimim  boyunca  Türkiye'de ve Avrupa'da çok çeşitli kurum ve kuruluşlarda gönüllü olarak çalışma ve katıldığım eğitim-etkinliklerde farklı konularda bambaşka bakış açıları yakalama şansım oldu.

Katıldığım Bazı Gönüllülük Programları:

Çelikel Eğitim Vakfı - Yönderlik Projesi Akademik Asistanlığı (2016-2020) (İstanbul/ Türkiye)

Yahya Kemal Müzesi - Müze Gönüllülüğü (2018) (İstanbul/Türkiye)

MilleniuM Training & Development Institute Erasmus Plus Project (2018) (Kişinev/Moldova)

YEU - Intercultural Learning & Beyond (I-Lab) Erasmus Plus Project (2018) (Tortona /İtalya)

Project Spirit Get In Learn - Volume 2 - Gender Equality Erasmus Plus Project (2017) (Tartu / Estonya)

Toplum Gönüllüleri Vakfı "Kalpler 1 Lösemi 0 Projesi" (2017) (İstanbul/Türkiye)

Toplum Gönüllüleri Vakfı "Basmanede İnecek Var" Yaz Dönemsel Projesi (2017) (İzmir/Türkiye)

Kızılay & TOG Mülteci Çocuklarla Çalışma Projesi (2016) (İstanbul/ Türkiye)

Katıldığım Bazı Kurs ve Sertifika Programları:

  •     Objektif Çocuk Testleri Eğitimi (Evokulu Derneği) :

-  Ankara gelişim Tarama Envanteri

- Bender Gestalt Görsel Motor Algı testi

- Metropolitan Okul Olgunluğu Testi

- Gesell Gelişim Figürleri Testi

- Porteus Labirentleri Testi

- Kent EGY Testi

- Frankfurter Dikkat/ Konsantrasyon Testi

- Peabody Resim Kelime Testi

- Goodenough - Harris Bir İnsan Çiz Testi      

  • Projektif Çocuk Testleri Eğitimi (Evokulu Derneği)
- Bir İnsan Çiz Testi

- Bir Aile Çiz Testi

- Luisa Düss Psikanalitik Hikayeler Testi

- Ağaç Çiz Testi

- D10 Testi

- Cümle Tamamlama Testleri (Beier ve Rotter)  

  • Çocuk ve Ergenlerde Bilişsel Davranışçı Terapi Uygulayıcı Eğitimi (İzmir Psikoloji Enstitüsü)
  • BDT Yönelimli Sınav Kaygısı ve Başa Çıkma Yöntemleri Uygulayıcı Eğitimi (İzmir Psikoloji Enstitüsü)
  • Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Uygulayıcı Eğitimi (Evokulu Derneği)
  • Tercih ve Kariyer Rehberliği Eğitimi (Evokulu Derneği)
  • Sosyal Girişimcilik ve Liderlik Eğitimi (Çelikel Eğitim Vakfı)
  • İnsanca Yaşamanın Bazı Bilgisel Ön Koşulları ( Kuçuradi Felsefe ve İnsan Hakları Vakfı)
  • Liderlik Eğitimi (İSMEK)
  • İnsan Kaynakları Akademi Programı (Öğrenci Kariyeri)
  • İletişim ve İlişki Yönetimi (Yordam Yönetim Danışmanlık)
  • Kendimize Yolculuk (Baransel Eğitim, Danışmanlık, Koçluk)
  • Diksiyon Eğitimi (İSMEK)

Stajımı 2019 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde (ÇAPA) Psikiyatri Ana Bilim Dalı'nda gerçekleştirdim ve bu esnada çok sayıda ergen & yetişkin klinik vaka gözlemi yapma imkanım oldu.

Üniversite 3. sınıftayken part time olarak Kunduz'da  Sosyal Medya Sorumlusu ve Rehberlik Danışmanı olarak çalıştım. Halihazırda Kunduz Rehberlik'te online rehberlik görüşmeleri gerçekleştiriyorum.

Mezuniyetimin hemen ardından Akademia Anadolu Lisesi'nde Okul Psikoloğu olarak çalışma ve öğrencilerle birebir iletişim kurarak deneyim kazanma şansım oldu. 

2020 yılında İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Yüksek Onur Öğrencisi olarak mezun oldum. 
Şu anda mesleki anlamda beni geliştirecek eğitim ve etkinliklere katılım sağlamaya devam ediyor ve online rehberlik görüşmeleri gerçekleştiriyorum.

 - Bana Ulaşmak İçin-




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YURTTA KALACAKLAR İÇİN GEREKLİ EŞYALAR

Merhaba :) Sonunda şehir dışında okuyacak bir öğrencinin bilmesi gereken en önemli şeylerden olan "Yurt Valizinde Olması Gerekenler" yazısını yazabiliyorum.🙄 İnstagramdan  beni takip ediyorsanız belki biliyorsunuzdur, geçen hafta evde değildim, bu süreçte baya da uzun bir araba yolculuğu yaptım. Eve geldikten 2 gün sonra da İstanbul'a dönmem gerektiği için çok hızlı şekilde hazırlanmam gerekiyordu ve bu esnada mümkün olduğunca yanıma neler almam gerektiğini not etmeye çalıştım ki sizinle de buradan paylaşabileyim :) Eğer hâla üniversite valizinizi hazırlamadıysanız bu yazının yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Hadi başlayalım o zamann💃 ⏩   Şahsi önerilerimi atlayıp doğrudan alınması gerekenler listesini okumak için yazının en sonuna gidebilirsiniz !  (Ama bence tamamını okuyun, çok güzel öneriler verdim çünkü 😂)⏪   1) KIYAFETLER ! "Tabi ki de yanımıza kıyafetlerimizi almamız lazım, bunu söylemene gerek mi var Nisa?" diyorsunuzdur eminim şu an

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜNÜ NASIL KAZANDIM ?

Merhabaa 🙌 Beni instagramdan düzenli takip ediyor ve blogtaki yazılarımı okuyorsanız, geçen seneden beri üniversite sınavı&sınava hazırlık sürecim le ilgili bol bol paylaşım yaptığımı biliyorsunuzdur. Halihazırdaki paylaşımlarıma rağmen İnstagram'dan hala en çok gelen sorular  "Sınava Nasıl Çalıştın ? / Psikolojiyi Nasıl Kazandın ? " soruları. Bu nedenle, şu an da sınava hazırlananlar için bir kez daha sınava hazırlık sürecimle ilgili soruları yanıtlamak ve önemli gördüğüm noktaları ile " İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü "nü nasıl kazandığımı anlatmak istedim. Biliyorsunuz ki bu sene sınav sisteminde değişikliğe gidildi ve sizler ygs&lys formatından daha farklı bir sınav ile üniversiteye yerleşeceksiniz. Ben İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümüne ygs&lys sınavları ile yerleştiğim için bu yazıyı sınav sistemine pek girmeden, daha çok dersler üzerinde durarak yazmaya çalışacağım :) 🔼Bu yazımda diğerlerinden farklı olarak madde mad

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU NERELERDE ÇALIŞABİLİR ? / NE KADAR PARA KAZANABİLİR ?

Merhaba Herkesee 🙌🙌🙌 Aylardır yazmak istediğim ve sizin de en çok istediğiniz yazılardan birisi olan "Psikoloji mezunları nerelerde çalışabilir ? Ne kadar maaş alır ? " yazısını sonunda yazıyorum.💃 Bu konu çok merak edilen bir konu olmasının yanında maalesef net bilgiye kolay kolay ulaşılabilecek bir konu değil.Bunun sebebi de psikolojinin gerçekten çok geniş ve hemen hemen her alanla bağlantılı bir bilim dalı olması. Bence Psikoloji mezunu birinin nerelerde çalışabileceğinden önce "psikolojinin alt dallarını" şöyle bir hatırlayalım çünkü çalışma alanları doğrudan bununla ilgili. Psikolojinin Alt Dallarından Bazıları ; ➤Klinik Psikoloji ➤Gelişim Psikolojisi ➤Endüstri ve Örgüt Psikolojisi ➤Fizyolojik Psikoloji ➤Deneysel Psikoloji ➤Sosyal Psikoloji ➤Adli Psikoloji ➤Sağlık Psikolojisi ➤Trafik Psikolojisi ➤Spor Psikolojisi ... (Psikolojinin alt dallarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için "PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HAKKINDA" isimli yazıma bakabilir