Ana içeriğe atla

PSİKOLOJİ KAYNAK ÖNERİLERİ (İÜ Psikoloji / 4.Sınıfta Kullandığımız Kitaplar)

Herkese merhaba :)

Bugün sizlerle, artık bloğumda bir gelenek haline gelen "Psikoloji Kaynak Önerileri" yazılarımın 4. ve son yazısını paylaşıyorum.

Bu serinin önceki yazılarını okumak isterseniz:

Öncelikle sizlerle İstanbul Üniversitesi psikoloji bölümü 4. sınıfta aldığım zorunlu ve seçmeli dersleri paylaşmak istiyorum. Güz döneminde aldığım dersler şu şekildeydi:


Bahar Döneminde Aldığım Dersler Şu Şekildeydi:



Felsefe'ye Giriş ile Orta & Güney Amerika Ülkeler Coğrafyası dersleri, bölüm dışından aldığım seçmeli derslerdi. Bu nedenle bu derslerde slaytlar haricinde takip ettiğim herhangi bir kaynak olmadı.

Bölüm derslerime bakacak olursak;

Ergen Psikopatolojisine Giriş - Ergenle Klinik Çalışma

Bu derslerde genel olarak ergenlik döneminin özelliklerini, problematiklerini psikanalitik kurama dayalı olarak öğrendik ve bu dönemde ortaya çıkabilecek psikopatolojiler üzerinde durduk.  Ayrıca ergenlerle klinik çalışma yapmanın özelliklerini vaka örnekleri üzerinden inceledik.

Bu derslerde kullandığımız kaynaklar:





Perinatalite Kuramına Giriş - Perinatalite Kliniği

Bu derslerde Perinatalite Kuramını, kuramın özelliklerini, anne- baba olma süreci, bebeğin ilk dönemlerini, perinatal döneme ait psikopatolojileri... öğrendik.

Kullandığımız Kaynak:


Psikolojide Niteliksel Araştırma Yöntemleri

Bu derste genel olarak psikolojide niteliksel araştırma yöntemleri ve konuşma analizi üzerinde durduk. Ayrıca bu ders, bol ödevli ve uygulamalı bir dersti.

Kullandığımız kaynaklar:




Anket Yöntemi ve Örgütsel Uygulamaları

Bu ders de yine diğer derslere oranla daha çok uygulama ve anket inceleme ile geçen bir dersti. Genel olarak anket yöntemini ve özelliklerini tartıştık.

Kullandığımız Bazı Kaynaklar:



Çocuk İstismarı 

Bu ders sene boyunca en çok keyif aldığım derslerden bir tanesiydi. Çocukta istismarın ve ihmalin neler olduğunu detaylı bir şekilde tartıştık ve böyle bir durumda yapılması gerekenleri inceledik. 
Bu ders için herhangi bir ek kaynak kullanmadık ağırlıklı olarak literatür üzerinden gittik.

Adli Psikoloji

Bu derste adli psikolojiyi, ceza ehliyetini, akıl hastalıklarını... detaylı bir şekilde inceledik. Adli Psikoloji'de de yine Çocuk İstismarı dersi gibi literatür üzerinden gidildi.

Sağlık Psikolojisi Kuramlar, Araştırmalar, Uygulamalar

Bu derste sağlık psikolojisinin ne olduğunu, sağlık psikolojisi ile ilgili kuramları tek tek ele alarak sağlığın, iyi oluş halinin... neler olduğunu inceledik.

Kullandığımız Kaynaklar:




Endüstride Psikolojik Çevre Faktörleri

Bu derste endüstri ve örgüt psikoloğunun örgüt içindeki görevlerini, çalışırken hassasiyet göstermesi gereken konuların neler olduğunu... öğrendik.

Kullandığımız Bazı Kaynaklar:




Dersler ve Kaynaklar Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin: http://ebs.istanbul.edu.tr/home/dersprogram/?id=1136&yil=2017

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YURTTA KALACAKLAR İÇİN GEREKLİ EŞYALAR

Merhaba :) Sonunda şehir dışında okuyacak bir öğrencinin bilmesi gereken en önemli şeylerden olan "Yurt Valizinde Olması Gerekenler" yazısını yazabiliyorum.🙄 İnstagramdan  beni takip ediyorsanız belki biliyorsunuzdur, geçen hafta evde değildim, bu süreçte baya da uzun bir araba yolculuğu yaptım. Eve geldikten 2 gün sonra da İstanbul'a dönmem gerektiği için çok hızlı şekilde hazırlanmam gerekiyordu ve bu esnada mümkün olduğunca yanıma neler almam gerektiğini not etmeye çalıştım ki sizinle de buradan paylaşabileyim :) Eğer hâla üniversite valizinizi hazırlamadıysanız bu yazının yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Hadi başlayalım o zamann💃 ⏩   Şahsi önerilerimi atlayıp doğrudan alınması gerekenler listesini okumak için yazının en sonuna gidebilirsiniz !  (Ama bence tamamını okuyun, çok güzel öneriler verdim çünkü 😂)⏪   1) KIYAFETLER ! "Tabi ki de yanımıza kıyafetlerimizi almamız lazım, bunu söylemene gerek mi var Nisa?" diyorsunuzdur eminim şu an

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜNÜ NASIL KAZANDIM ?

Merhabaa 🙌 Beni instagramdan düzenli takip ediyor ve blogtaki yazılarımı okuyorsanız, geçen seneden beri üniversite sınavı&sınava hazırlık sürecim le ilgili bol bol paylaşım yaptığımı biliyorsunuzdur. Halihazırdaki paylaşımlarıma rağmen İnstagram'dan hala en çok gelen sorular  "Sınava Nasıl Çalıştın ? / Psikolojiyi Nasıl Kazandın ? " soruları. Bu nedenle, şu an da sınava hazırlananlar için bir kez daha sınava hazırlık sürecimle ilgili soruları yanıtlamak ve önemli gördüğüm noktaları ile " İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü "nü nasıl kazandığımı anlatmak istedim. Biliyorsunuz ki bu sene sınav sisteminde değişikliğe gidildi ve sizler ygs&lys formatından daha farklı bir sınav ile üniversiteye yerleşeceksiniz. Ben İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümüne ygs&lys sınavları ile yerleştiğim için bu yazıyı sınav sistemine pek girmeden, daha çok dersler üzerinde durarak yazmaya çalışacağım :) 🔼Bu yazımda diğerlerinden farklı olarak madde mad

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU NERELERDE ÇALIŞABİLİR ? / NE KADAR PARA KAZANABİLİR ?

Merhaba Herkesee 🙌🙌🙌 Aylardır yazmak istediğim ve sizin de en çok istediğiniz yazılardan birisi olan "Psikoloji mezunları nerelerde çalışabilir ? Ne kadar maaş alır ? " yazısını sonunda yazıyorum.💃 Bu konu çok merak edilen bir konu olmasının yanında maalesef net bilgiye kolay kolay ulaşılabilecek bir konu değil.Bunun sebebi de psikolojinin gerçekten çok geniş ve hemen hemen her alanla bağlantılı bir bilim dalı olması. Bence Psikoloji mezunu birinin nerelerde çalışabileceğinden önce "psikolojinin alt dallarını" şöyle bir hatırlayalım çünkü çalışma alanları doğrudan bununla ilgili. Psikolojinin Alt Dallarından Bazıları ; ➤Klinik Psikoloji ➤Gelişim Psikolojisi ➤Endüstri ve Örgüt Psikolojisi ➤Fizyolojik Psikoloji ➤Deneysel Psikoloji ➤Sosyal Psikoloji ➤Adli Psikoloji ➤Sağlık Psikolojisi ➤Trafik Psikolojisi ➤Spor Psikolojisi ... (Psikolojinin alt dallarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için "PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HAKKINDA" isimli yazıma bakabilir