Ana içeriğe atla

2017 | ÜNİVERSİTELİLERE BURS VEREN KURUMLAR #1

Merhabaa:))

Bana "sence üniversitede okuyan bir öğrenci için en önemli 5 şey nedir?" diye sorsanız cevaplarımdan birisi kesinlikle "burs" olur.
Ama tabiki burs başvurusu yapmak kadar başvurduğumuz kurumu araştırmak,şartlarını iyice öğrenip ona göre bir yol izlemek de önemli.
Ben de geçen sene sınav maratonum biter bitmez  burs veren kurum arayışına girmiş ve bu sebeple çeşitli mülakatlara,görüşmelere katılma fırsatı elde etmiştim.(Şuanda da Çelikel Eğitim Vakfı bursiyerlerinden birisiyim💜).Bu süreçte edindiğim deneyimleri sizlerle paylaşmak için bu yazıyı yazmaya karar verdim.😇

İnşallah faydalı bir yazı olur,hepinize keyifli okumalaarrr;

1)ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI



Çelikel Eğitim Vakfı 2007 yılında kurulmuş bir vakıftır.
Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1923 yılında daha nitelikli eğitim almak üzere yurt dışına gidecek gençlere yazdığı telgrafta, “Sizleri birer kıvılcım olarak yolluyorum, alevler olarak geri dönmelisiniz.” anekdotundan ilham alan vakıf,bugünün kıvılcımı olup, yarının alev topu olabilecek gençlerin keşfi için 2012 yılında Alev Topları Programı’na hayat verdi.
Alev Topları Programı ile, akademik başarı ile sınırlı kalmayan, kişisel farkındalığı yüksek, iletişim becerileri kuvvetli, sosyal sorunlara köklü çözümler üretebilen, etik bakış açısı ile değerlendirme yapabilen gençlerin yetişmesine katkıda bulunmayı hedefliyorlar.

Ne Kadar Burs Desteği Sağlıyorlar ?

Çelikel Eğitim Vakfı bursiyerlerine yılda 12 ay süreyle  500,00 TL burs desteği sağlıyor.

Burs Desteğinin Yanısıra;

  1. Her kıvılcım grubu için ayrı ayrı olmak üzere ve 4 yıl olarak tasarlanmış kişisel ve sosyal gelişim odaklı eğitimler 
  2. Kültürel gelişim desteği: Konser, tiyatro, müze ve sergi ziyaretleri, kitap hediyeleri, Müze Kart Plus, İKSV Sarı Lale Kart, Herkese Bilim Teknoloji (HBT) Dergisi abonelikleri 
  3. Akran Danışmanlık Sistemi (ADS): Program kapsamında ilk yıllarında akran danışmanlık desteği
  4. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer alma fırsatı
  5. Staj olanakları ve mezuniyetleri öncesinde, akademik ya da profesyonel çalışma hayatlarının ilk yıllarında veya ilerleyen yıllarda kariyer danışmanlığı (Anel Grup çalışanı gönüllülerimizin desteği ile, kıvılcımlarımıza doğrudan destek olabileceğimiz gibi,  alanında uzman kişiler ile görüşmeleri için de aracı olabiliyoruz: Ön yazı ve/veya özgeçmiş hazırlamak, seçme ve yerleştirme süreçlerine ilişkin bilgilendirmek, sektör, meslek, uzmanlık alanı seçme gibi konularda yönlendirmek, staj ve/veya iş başvurularında referans desteği sağlayabilmek, profesyonel gelişim, çalışma hayatına uyum gibi konularda yönderlik desteği vermek)
  6. ÇEV E-Posta Hesabı: Kıvılcımlarımızın hem kendi aralarında hem de Vakıfla etkin ve sağlıklı bir iletişim kurabilmesi amacıyla Office 365 uygulamalarından biri olan YAMMER iç iletişim portalı ve Office 365'in diğer uygulamalarından faydalanabilmesi için kişiye özel Çelikel Eğitim Vakfı e-posta hesabı.

Başvuru Şartları;


  • 2017 YGS/LYS sınavlarına girmiş olmak
  • İstanbul’daki devlet üniversitelerinin lisans programlarına veya vakıf üniversitelerinin lisans programlarının tam burslu kontenjanlarına yeni kayıt hakkı kazanmış ve kayıt hakkı kazandığı program için Üniversiteye kayıt işlemlerini tamamlamış/tamamlayacak olan,
  • Merkezi yerleştirme puanıyla öğrenci alan lisans programlarına yeni kayıt hakkı kazananlardan ilgili lisans programına yerleştirme puan türünde  belirtilen başarı sıralamaları dâhilinde olan,(MF Puan Türleriİlk 30.000’e girenler (30.000 dahil)TM Puan Türleriİlk 15.000’e girenler (15.000 dahil)TS Puan Türleriİlk 10.000’e girenler (10.000 dahil)Dil Puan Türleriİlk 5.000’e girenler (5.000 dahil)YGS Puan Türleriİlk 10.000’e girenler (10.000 dahil))
  • Ailede kişi başına düşen aylık ortalama net gelir seviyesi 2.000 TL ve altı olan her aday başvurabilir.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler ;


Başvuru Değerlendirme ve Kabul Süreci;



Son Başvuru Tarihi ;

Başvurular  24 Ağustos 2017 Pazar günü saat 23.59’a kadar sürecektir.

Çelikel Eğitim Vakfı İletişim Adresleri ;

İnternet Sitesi : http://celikelegitimvakfi.org/home/tr-TR/Default.aspx
Facebook :https://www.facebook.com/celikelegitimvakfi/
İnstagram :https://www.instagram.com/celikelegitimvakfi/?hl=en

2)TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI



TOG Vakfı 2003 yılından bu yana bireysel ve kurumsal destekçilerinin katkılarıyla 6.621 gence burs olanağı sağladı.
Bursiyerlerin, burs aldıkları süre boyunca TOG bünyesindeki faaliyetlere katılmaları ve gönüllülük temelinde sosyal sorumluluk projelerinde yer almaları için teşvik ediyorlar. TOG’dan burs alan öğrenciler haftada en az 4 saat ya da ayda en az 16 saat Toplum Gönüllüleri Vakfı bünyesindeki projelerde ve etkinliklerde gönüllü çalışmalarda bulunuyor. 

Toplum Gönüllüleri Vakfının Burs Programları ;


* Eğitim hayatında başarılı Toplum Gönüllüsü gençlere yönelik Gençlik Bursları,
*Sayısal bölümlerde okuyan, zor şartlar altında eğitimine devam etmeye çalışan kız öğrencilere yönelik Kardelenler Bursu,
* Soma faciasında yaralı ya da sağ kurtulan madencilerimizin bir nebze de olsa acılarını hafifletmek için kurulan Soma Madenci Çocukları Bursu,
* Öğretmenlerimizin üniversitelerde okuyan çocuklarına destek olmayı amaçlayan Öğretmen Çocukları Bursu, gençlerin hayallerini gerçekleştirmeleri için maddi olanak sağlamaktadır.
Gençlik Bursları Başvuru Koşulları:
a) Toplum Gönüllüsü olup ara sınıfta okuyan gençler için: Ara sınıf burslarına sadece Toplum Gönüllüleri Vakfı bünyesinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinde yer almış Toplum Gönüllüsü gençler başvurabilir.
b) Yeni kayıt yaptıranlar için: Başvuru tarihinden önce TOG’da gönüllülük yapmış olma şartı yoktur.
Başvuru Yöntemi ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:
1. Başvurular internet üzerinden tog.org.tr adresine yapılır.
2. Başvuru, internet üzerinden yapıldıktan sonra sistem tarafından oluşturulacak olan belli bir sıralama dâhilinde adayların bir kısmı mülakata davet edilir. Mülakatlar, Ekim ayında, burs başvuruları sistem tarafından kapandıktan sonra gerçekleşir. Mülakat sonrasında burs başvuru sonuçları adaylara e-posta yoluyla bildirilir.
3. Mülakata davet edilmeyen adayların e-posta adresine bilgilendirme mesajı gönderilecektir.
Burs Başvurularının Değerlendirilmesi:
Başvuru formları, önceden belirlenmiş kriterler ışığında internet üzerinden otomatik olarak puanlanmaktadır. Bu puanlamada, öğrencinin ikamet durumu, aylık gelir ve gideri, akademik sınıfı, fiziksel durumu; ebeveynlerin hayatta olup olmadıkları, sosyal güvenceleri, iş durumları; gönüllülük durumu, TOG projelerinde aktif olma durumu, akademik başarı durumu, sosyal başarı durumu gibi kriterler öncelikli olmaktadır. Yüksek puan alan ve mülakata davet edilen adayların, ihtiyaç durumları, akademik durumları, gönüllülük ve sosyal başarı durumları baz alınarak mülakat yapılır.

BAŞVURU TARİHLERİ ;

* TOG Gençlik Ara Sınıf Burs başvuruları 5 Ağustos – 5 Eylül 2016 tarihleri arasında www.tog.org.tr üzerinden online başvuru sayfasından yapılacak. Bu burs programı, sadece TOG gönüllüsü üniversite okuyan gençlere yönelik. Başvuru tarihinden önce TOG faaliyetlerinde yer almamış olanların başvurusu geçersiz sayılıyor.
* TOG Gençlik Yeni Sınıf Burs Programı başvuruları ise 15 Ağustos – 15 Eylül 2016 tarihleri arasında www.tog.org.tr üzerinden online başvuru sayfasından yapılacak. Bu burs için yeni sınıfların (Hazırlık ya da 1. sınıf) önceden Toplum Gönüllüsü olma şartı aranmıyor.
* Şartlı Burs Programları’nın (Kardelenler, Öğretmen Çocukları Burs Programları ) başvuruları ise 6 Eylül – 25 Eylül 2016 tarihleri arasında www.tog.org.tr üzerinden online başvuru sayfasından yapılacak. Bu burs için yeni sınıfların (Hazırlık ya da 1. sınıf) önceden Toplum Gönüllüsü olma şartı aranmıyor. Ancak bu bursların bağışçı kurum doğrultusunda bölüm sınırlandırmaları bulunuyor. 
* Soma Madenci Çocukları Bursu’na https://tr.surveymonkey.com/r/VQ7G3FM adresindeki formu doldurarak başvuruda bulunabilirsin. Başka bir işlem yapmana gerek yok.

Toplum Gönüllüleri Vakfı İletişim Adresleri;

İnternet Sitesi:https://www.tog.org.tr/

3)SABANCI VAKFI 


LYS’de Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak yine Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilir.
Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler 15 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında öğrenim gördükleri üniversitelerin Öğrenci İşlerine / Burs Ofisine başvuru yaparlar. Üniversite tarafından bursiyerlerin değerlendirilmesi adayların yüksek başarı ve maddi gereksinimi dikkate alınarak yapılır, seçilen bursiyerlerin isimleri Sabancı Vakfı’na bildirilir.

➤Bu bilgiler 2016-2017 akademik yılına ait olup, 2017-2018 akademik yılı bilgileri Eylül ayında ilan edilecektir.Başvuruları takip etmek ve 2016 burs miktarı ve koşullarını incelemek için ;
http://www.sabancivakfi.org/tr/burslar/basvuru-ve-degerlendirme-icin-kosullar

2016 Yılındaki Burs Miktarı Ve Bazı Başvuru Koşulları :(Ayrıntı için yukardaki linkten Sabancı Vakfı'nın internet sitesine bakabilirsiniz,bu bilgiler 2016 yılı için geçerlidir);

-Burs ülke sınırları içinde lisans öğrenimi gören ve T.C uyruklu öğrenciler içindir.
-Belirlenen üniversitelerin (Ankara,Boğaziçi,Çukurova,Dokuz Eylül,Ege,Gazi,Hacettepe,İTÜ,İstanbul Üniversitesi,Marmara,ODTÜ,Yıldız Teknik) Burs Komiteleri tarafından yapılan değerlendirme ile adayların başarı durumları ve ihtiyaçları göz önüne alınarak seçim yapılacaktır.
-Burs desteği Ekim-Haziran aylarında olmak üzere 9 ay süreyle 450,00 TL olacaktır.
-Sabancı Vakfı bursu karşılıksızdır,geri ödeme şartı içermez.

Sabancı Vakfı İletişim Adresleri ;
İnternet Sitesi :http://www.sabancivakfi.org/
Facebook:https://www.facebook.com/sabanci.vakfi/

4)TÜRK EĞİTİM VAKFI


Türk Eğitim Vakfı, Atatürk İlkelerine bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine TEV Eğitim Bursu vermektedir.

2017-2018 Öğretim Yılı Burs Başvuru Tarihi:  5-30 Eylül
2016-2017 Öğretim Yılı Aylık Burs Ücreti : 480 TL.

Başvuru Koşulları

  • T.C. vatandaşı olmak,
  • Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak,
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, 
  • Kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak,
  • Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak,
  • Ara sınıflar için: Genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Genel not ortalaması uygun olduğu takdirde en fazla 3 başarısız dersi olan öğrencilerin başvurusu kabul edilmektedir.)

Aday Olamayacaklar

  • Vakıf üniversitesi öğrencileri,
  • Açık öğretim öğrencileri,
  • Uzaktan öğretim öğrencileri,
  • Ücretli değişim programında bulunanlar,
  • 25 yaşından büyükler,
  • Aynı aileden TEV bursu devam eden başka kardeşi olan öğrenciler başvuru yapamaz.

Bursiyer Seçimi

Öğretim kurumunca oluşturulan Burs Komisyonları müracaat eden öğrenciler arasından açıklanan şartlara göre seçilen adayların belgelerini komisyon üyelerince imzalanmış tutanak ekinde TEV Genel Müdürlüğüne göndereceklerdir. Kesin sonuçlar TEV Genel Müdürlüğünce burs kazanan öğrencilere e-posta yoluyla duyurulacaktır. E-posta gönderimi öncesinde edinilen bilgiler kesinlik ifade etmemektedir.  

Bursun Ödenmesi

Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, aralık ayında üç aylık olarak ilk burs ödemesi yapılır. Bir öğretim döneminde ekim-haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır. Evrakların geç gelmesi nedeniyle bursu yeni yılda başlayan öğrencilere geriye dönük ödeme yapılmamaktadır. 

➤Vicdani Yükümlülük

Öğrenimini tamamlayan her burslu, iş hayatına atıldıktan sonra imkanı olduğu takdirde TEV'e maddi katkıda bulunmayı ve kendisi gibi en az bir Türk gencine TEV aracılığı ile burs vermeyi ayrıca TEV'e manevi katkı yapmayı, bulunduğu ortamlarda TEV'in tanıtımını yapmayı, gönül elçisi olmayı ve TEV ürünlerini tercih etmeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul eder.
Teslim Edilecek Belgeler,Diğer TEV Bursları ve Ayrıntılı Bilgi İçin ;
Türk Eğitim Vakfı İletişim Adresleri ;
  

5)İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI



İstanbul Sanayi Odası Vakfı, 21 Mart 1994 tarihinde İstanbul Sanayi Odası üyeleri tarafından eğitimle ilgili çalışmalar ile sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur. 


İstanbul Sanayi Odası Vakfı Burs Başvuru Kriterleri

1)T.C vatandaşı olmak
2)Başka bir resmi ya da özel kuruluştan burs veya kredi almamak.(KYK Öğrenim kredisi veya engelli öğrencilere verilen burslar hariç.)
3-) Gelir düzeyi düşük olmak,
4-) Ara sınıflar için yıllık genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 3 veya 100 üzerinden 80 olmak,
5-) Adli sicil kaydı bulunmamak,
6-) İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde bulunan eğitim kurumlarında tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olmak,
7-) Liseler için: Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek liselerinde öğrenim görüyor olmak,
8-) Yüksek öğretim için: meslek yüksek okulu ve teknik üniversitelerde öğrenim görüyor olmak.

-Yukarıdaki koşullara sahip burs adayları 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında web sayfası üzerinden online başvuru yapabilirler. (Online Burs Başvurusu)

- Başvurular İSOV Burs Komisyonunca değerlendirilerek uygun görülenler mülakata çağırılır.
-Mülakat sonucunda burs almaya hak kazanan öğrencilerden online başvuru sırasında verdikleri bilgileri teyit eden belgeler talep edilir.
-Yurtdışı eğitim alan öğrencilere burs desteği bulunmamaktadır.

İSOV aşağıdaki üniversite ve okullarda öğrenim gören adayların başvurularını kabul etmektedir.

1-) Boğaziçi Üniversitesi,
2-) İstanbul Üniversitesi,
3-) İstanbul Teknik Üniversitesi,
4-) Galatasaray Üniversitesi,
5-) Marmara Üniversitesi,
6-) Yıldız Teknik Üniversitesi,
7-) Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi,
8-) Türk-Alman Üniversitesi,
9-) İstanbul Medeniyet Üniversitesi,
10-) Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi,
11-) Kocaeli Üniversitesi,
12-) Gebze Teknik Üniversitesi,
13-) İstanbul,Kocaeli ve Tekirdağ illerinde bulunan Anadolu Teknik,Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri,
14-) Özel üniversitelerin teknik bölümlerinde ve %100 burslu öğrenim görebilen öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınır.


Ayrıntılı Bilgi İçin :http://www.isov.org.tr/IsovBurslar%C4%B1

İSOV İletişim Adresleri:


İnternet Sitesi :http://www.isov.org.tr/


Burslarla ilgili yazımın devamı gelecekk,umarım faydalı olmuştur💜 Gelecek yazılarımdan haberdar olmak için İNSTAGRAM HESABIM ı takip etmeyi ve yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayıın😇💜Kendinize Çok İyi Bakın,Görüşmek Üzere💜


NİSANUR EL





Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

YURTTA KALACAKLAR İÇİN GEREKLİ EŞYALAR

Merhaba :) Sonunda şehir dışında okuyacak bir öğrencinin bilmesi gereken en önemli şeylerden olan "Yurt Valizinde Olması Gerekenler" yazısını yazabiliyorum.🙄 İnstagramdan  beni takip ediyorsanız belki biliyorsunuzdur, geçen hafta evde değildim, bu süreçte baya da uzun bir araba yolculuğu yaptım. Eve geldikten 2 gün sonra da İstanbul'a dönmem gerektiği için çok hızlı şekilde hazırlanmam gerekiyordu ve bu esnada mümkün olduğunca yanıma neler almam gerektiğini not etmeye çalıştım ki sizinle de buradan paylaşabileyim :) Eğer hâla üniversite valizinizi hazırlamadıysanız bu yazının yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Hadi başlayalım o zamann💃 ⏩   Şahsi önerilerimi atlayıp doğrudan alınması gerekenler listesini okumak için yazının en sonuna gidebilirsiniz !  (Ama bence tamamını okuyun, çok güzel öneriler verdim çünkü 😂)⏪   1) KIYAFETLER ! "Tabi ki de yanımıza kıyafetlerimizi almamız lazım, bunu söylemene gerek mi var Nisa?" diyorsunuzdur eminim şu an

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜNÜ NASIL KAZANDIM ?

Merhabaa 🙌 Beni instagramdan düzenli takip ediyor ve blogtaki yazılarımı okuyorsanız, geçen seneden beri üniversite sınavı&sınava hazırlık sürecim le ilgili bol bol paylaşım yaptığımı biliyorsunuzdur. Halihazırdaki paylaşımlarıma rağmen İnstagram'dan hala en çok gelen sorular  "Sınava Nasıl Çalıştın ? / Psikolojiyi Nasıl Kazandın ? " soruları. Bu nedenle, şu an da sınava hazırlananlar için bir kez daha sınava hazırlık sürecimle ilgili soruları yanıtlamak ve önemli gördüğüm noktaları ile " İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü "nü nasıl kazandığımı anlatmak istedim. Biliyorsunuz ki bu sene sınav sisteminde değişikliğe gidildi ve sizler ygs&lys formatından daha farklı bir sınav ile üniversiteye yerleşeceksiniz. Ben İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümüne ygs&lys sınavları ile yerleştiğim için bu yazıyı sınav sistemine pek girmeden, daha çok dersler üzerinde durarak yazmaya çalışacağım :) 🔼Bu yazımda diğerlerinden farklı olarak madde mad

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU NERELERDE ÇALIŞABİLİR ? / NE KADAR PARA KAZANABİLİR ?

Merhaba Herkesee 🙌🙌🙌 Aylardır yazmak istediğim ve sizin de en çok istediğiniz yazılardan birisi olan "Psikoloji mezunları nerelerde çalışabilir ? Ne kadar maaş alır ? " yazısını sonunda yazıyorum.💃 Bu konu çok merak edilen bir konu olmasının yanında maalesef net bilgiye kolay kolay ulaşılabilecek bir konu değil.Bunun sebebi de psikolojinin gerçekten çok geniş ve hemen hemen her alanla bağlantılı bir bilim dalı olması. Bence Psikoloji mezunu birinin nerelerde çalışabileceğinden önce "psikolojinin alt dallarını" şöyle bir hatırlayalım çünkü çalışma alanları doğrudan bununla ilgili. Psikolojinin Alt Dallarından Bazıları ; ➤Klinik Psikoloji ➤Gelişim Psikolojisi ➤Endüstri ve Örgüt Psikolojisi ➤Fizyolojik Psikoloji ➤Deneysel Psikoloji ➤Sosyal Psikoloji ➤Adli Psikoloji ➤Sağlık Psikolojisi ➤Trafik Psikolojisi ➤Spor Psikolojisi ... (Psikolojinin alt dallarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için "PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HAKKINDA" isimli yazıma bakabilir