Ana içeriğe atla

SINAVA 1 AY KALA NASIL ÇALIŞILMALI ?

Merhaba Arkadaşlar 😍😍😍
Çook istediğim bir yazıyı sonunda yazıyorumm😀😀😀İyi okumalaarr hepinizee💓💓💓

Kiminiz haftalardır , kiminiz aylardır hatta belki de yıllardır bu sınav için az çok çalışıyor, çok büyük emek veriyor,sayısız fedakarlıkta bulunuyorsunuz.

Amaa artık tüm bunların bitmesine çook çook az kaldı..

Özellikle de yalnızca YGS ile tercih yapacaklar , artık yavaş yavaş yolun sonuna geliyoor.😏😏
Hayallerinize gitgide daha da yaklaşıyorsunuz !
Evet ,sınavın yaklaşması sizi daha da  heyecanlandırıyor,stresinize stres katıyor olabilir (emin olun ben de , bu sınava girmiş olan milyonlarca insan da aynı şeyleri hissettik😡 ) ama dediğim gibi 1 ayın kalmış olması aynı zamanda emeklerinizin karşılığını almanıza çok çok az kaldığının da işareti 💁💁💁

Biraz daha sabrederseniz ve önümüzdeki şu "en kritik zamanı"  yani "son 1 ay"ı iyi değerlendirirseniz emin olun sınavdan yüzünüz gülerek çıkıyor olacaksınız😅

Son 1 ay , şu ana kadarki tüm çalışmalarınıza bir anlam katacak olan süre ! Bu yüzden -iyi değerlendirildiğinde netlerinizde artış olmasını,hız kazanmanızı ve heyecanınızı yenmenizi sağlayacak olan ; iyi değerlendirilmediğindeyse göz açıp kapayıncaya kadar geçecek olan - bu süreyi en verimli şekilde geçirmeye çalışmalısınız.

PEKİ SON 1 AYDA NASIL ÇALIŞILMALI ? / NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Ders kısmına geçmeden önce en az onun kadar önemli olan bir şeye değinmek istiyorum;

VÜCUDUNUZU SINAVA HAZIRLAYIN ! (Uyku,Kahvaltı...)
Pek çoğunuz aylardır düzensiz uyuyor,bir gün gündüz bir gün gece çalışıyorsunuz.Bu, bazı insanlarda işe yarıyor olabilir,sonuçta herkesin kendine göre bir çalışma şekli var ; fakat bu saatten sonra sınava kadar ÖSYM'ye göre çalışmamız gerek arkadaşlar , yani "Yarın YGS olsa yine bu saatte yatar mıydım ?  Bu saatte kalkar mıydım ? Kahvaltıda yine aynı şeyleri yer miydim ? "diye düşünmeniz ve 1 ay boyunca yarın sınava girecekmiş gibi düzenli şekilde yaşamaya vücudunuzu hazırlamanız gerek.

Şimdi ders kısmına geçebiliriz ;

DENEMELER
Artık her gün (hiç değilse haftada 3-4 kez) saat tam 10.00 'da , sessiz bir ortamda (hatta mümkünse kurşun kalem ve optik de kullanarak) deneme çözmelisiniz.
Şuan da sınava hangi sıra ile başlayacağınız,hangi bölümde ortalama kaç dakika harcadığınız vs.belli olmalı ve denemeyi çözdükten sonra muhakkak denemenin analizini yapmalısınız !( hangi desten kaç yanlışım var ? çalışmama rağmen hala yanlış yaptığım ve tekrar etmem gereken konular hangileri ,hangi konudan daha çok soru çözmeliyim?...)
(Yanlışlarınızı mutlaka bir bilene çözdürmeniz gerektiğinden bahsetmiyorum bile ✅)

KONU TEKRARI
Arkadaşlar hiç başlamadığınız ve başlasanız bile tam olarak yetiştiremeyeceğinizi düşündüğünüz konulara bu saatten sonra başlamanızı önermiyorum onun yerine geçmiş konularınızla ilgi kısa kısa tekrarlar yapabilirsiniz.(Kendi notlarınızdan,test kitaplarınızın ve konu anlatımlı kitaplarınızın üzerine aldığınız notlarınızdan ,altını çizdiğiniz kısımlardan yararlanmanız baştan bir kitap açıp okumanızdan daha yararlı olacaktır.)
✅Sayısal derslerde de her gün denemeye başlamadan ya da test çözmeden önce 5-10 dk. önemli formüllere göz atabilirsiniz.

SORU ÇÖZÜMÜ
Son 1 ay demek; bool bool  soru çözümü demektir.
Ama çözeceğiniz sorular da çok önemli ! Bunu söylememden belki artık bıktınız ama bir kez daha söyleyeceğim : "ÇIKMIŞ SORULAR" asla çıkmış soruları çözmeden sınava girmek gibi bir hata yapmayın !Belki , "kitaplarım yarım kalacak,daha hiç dokunmadığım kaynaklar var" diye düşünüyorsunuzdur , ama çıkmış soruları çözmek şuan sizin için her şeyden daha önemli olmalı.Tabi ki geri kalan zamanınızda kendi kaynaklarınızı da çözün( tek bir konudan çözmektense , mümkün olduğunca karma ve konu tekrar testlerine yönelerek ! ) ama önceliğiniz her zaman için çıkmış sorular olsun ,çünkü emin olun yine benzer tarzda sorular gelecek .(son 10-15 yılın sorularını çözmeniz yeterli olur)

BÖLÜM DENEMELERİ !
Her gün çözdüğünüz genel denemelerin yanı sıra bol bol "ders denemesi" de çözmeye çalışın ! Bu size, tek bir konudan soru çözmektense tüm konuları bir arada tekrar etme şansı verecek.Özellikle de daha yavaş olduğunuz derslerden bölüm denemesi çözün ki sınava kadar hızlanabilesiniz.

PARAGRAF YERİNE TÜRKÇE DENEMESİ !
Hepinizin her gün düzenli olarak paragraf çözdüğüne inanmak istiyorum😡😡😡(özellikle de TM ve TS'lerin...)Bunun önemine aylardırr bulduğum her fırsatta değindim.!
Artık her gün 20-30 paragraf sorusu çözmektense 1 Türkçe denemesi (ya da daha fazla,) çözmenizi öneririm.
Çünkü zaten her Türkçe denemesinde 20 civarı paragraf sorusu var ,ayrıca deneme çözerek hem başka konuları tekrar etmiş hem de hız kazanmış olacaksınız.

⏩⏩⏩Ve hepsinden önemlisi de " ÇALIŞMADAN 1 GÜN BİLE GEÇİRMEYİN " arkadaşlar.Artık önünüzde aylar yok ve 1 gün bile sizin için altın değerinde.Bu süre içerisinde ne olursa olsun önceliğiniz "dersleriniz" olmalı ! UNUTMAYIN ! BU ÇABAYI YALNIZCA KENDİ HAYATINIZ,KENDİ HAYALLERİNİZ UĞRUNA VERİYORSUNUZ.Kendinize güvenin ve elinizden gelenin en iyisini yapın!!!⏪⏪⏪

Kendinize çoook iyi bakınnn...İnşallah faydalı bir yazı olmuştur...💚

                                                                                                       NİSANUR EL


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YURTTA KALACAKLAR İÇİN GEREKLİ EŞYALAR

Merhaba :) Sonunda şehir dışında okuyacak bir öğrencinin bilmesi gereken en önemli şeylerden olan "Yurt Valizinde Olması Gerekenler" yazısını yazabiliyorum.🙄 İnstagramdan  beni takip ediyorsanız belki biliyorsunuzdur, geçen hafta evde değildim, bu süreçte baya da uzun bir araba yolculuğu yaptım. Eve geldikten 2 gün sonra da İstanbul'a dönmem gerektiği için çok hızlı şekilde hazırlanmam gerekiyordu ve bu esnada mümkün olduğunca yanıma neler almam gerektiğini not etmeye çalıştım ki sizinle de buradan paylaşabileyim :) Eğer hâla üniversite valizinizi hazırlamadıysanız bu yazının yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Hadi başlayalım o zamann💃 ⏩   Şahsi önerilerimi atlayıp doğrudan alınması gerekenler listesini okumak için yazının en sonuna gidebilirsiniz !  (Ama bence tamamını okuyun, çok güzel öneriler verdim çünkü 😂)⏪   1) KIYAFETLER ! "Tabi ki de yanımıza kıyafetlerimizi almamız lazım, bunu söylemene gerek mi var Nisa?" diyorsunuzdur eminim şu an

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜNÜ NASIL KAZANDIM ?

Merhabaa 🙌 Beni instagramdan düzenli takip ediyor ve blogtaki yazılarımı okuyorsanız, geçen seneden beri üniversite sınavı&sınava hazırlık sürecim le ilgili bol bol paylaşım yaptığımı biliyorsunuzdur. Halihazırdaki paylaşımlarıma rağmen İnstagram'dan hala en çok gelen sorular  "Sınava Nasıl Çalıştın ? / Psikolojiyi Nasıl Kazandın ? " soruları. Bu nedenle, şu an da sınava hazırlananlar için bir kez daha sınava hazırlık sürecimle ilgili soruları yanıtlamak ve önemli gördüğüm noktaları ile " İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü "nü nasıl kazandığımı anlatmak istedim. Biliyorsunuz ki bu sene sınav sisteminde değişikliğe gidildi ve sizler ygs&lys formatından daha farklı bir sınav ile üniversiteye yerleşeceksiniz. Ben İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümüne ygs&lys sınavları ile yerleştiğim için bu yazıyı sınav sistemine pek girmeden, daha çok dersler üzerinde durarak yazmaya çalışacağım :) 🔼Bu yazımda diğerlerinden farklı olarak madde mad

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU NERELERDE ÇALIŞABİLİR ? / NE KADAR PARA KAZANABİLİR ?

Merhaba Herkesee 🙌🙌🙌 Aylardır yazmak istediğim ve sizin de en çok istediğiniz yazılardan birisi olan "Psikoloji mezunları nerelerde çalışabilir ? Ne kadar maaş alır ? " yazısını sonunda yazıyorum.💃 Bu konu çok merak edilen bir konu olmasının yanında maalesef net bilgiye kolay kolay ulaşılabilecek bir konu değil.Bunun sebebi de psikolojinin gerçekten çok geniş ve hemen hemen her alanla bağlantılı bir bilim dalı olması. Bence Psikoloji mezunu birinin nerelerde çalışabileceğinden önce "psikolojinin alt dallarını" şöyle bir hatırlayalım çünkü çalışma alanları doğrudan bununla ilgili. Psikolojinin Alt Dallarından Bazıları ; ➤Klinik Psikoloji ➤Gelişim Psikolojisi ➤Endüstri ve Örgüt Psikolojisi ➤Fizyolojik Psikoloji ➤Deneysel Psikoloji ➤Sosyal Psikoloji ➤Adli Psikoloji ➤Sağlık Psikolojisi ➤Trafik Psikolojisi ➤Spor Psikolojisi ... (Psikolojinin alt dallarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için "PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HAKKINDA" isimli yazıma bakabilir