Ana içeriğe atla

MOLDOVA'YA GİDİYORUM | AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ

Merhabaa:))

Bugün sizinle benim için çok çok güzel olan bir haberi paylaşıyorum,
2 aylığına Moldova'ya gidiyorum!
Benim için gerçekten çok önemli bir gelişme, çünkü hayatım boyunca en çok yapmak istediğim şeylerden bir tanesi de yurt dışında yaşama deneyimini tatmak, üstesinden gelip gelemeyeceğimi görmek olmuştu.


Peki nasıl gidiyorum? Nedir Bu AGH? Neden Moldova? Masraflar Ne Olacak? Nerede Kalacağım?..

Moldova'ya 7 Haziran- 8 Ağustos tarihleri arasında, Avrupa'nın farklı ülkelerinde çalışmalarını yürütmekte olan bir organizasyonun gönüllüsü olarak gidiyorum.

Orada kaldığım süre boyunca diğer gönüllülerle birlikte, bizim için hazırlanmış bir evde kalacağız.
Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında gittiğim için sağlık sigortam, yeme-içme / ulaşım masraflarım karşılanacak ve her ay ihtiyaçlarımı gidermeme yetecek miktarda cep harçlığı alacağım.

Nedir Bu AGH (ya da İngilizce ismiyle EVS) diye soracak olursanız;

AGH, Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşamakta olan 17-30 yaş arası gençlerin diğer Avrupa ülkelerindeki bazı organizasyon, faaliyet ve etkinliklerde 2 ay ile 12 ay arasında gönüllülük yapmasını sağlayan programa verilen isim.

AGH yapmak için öncelikle, İngilizce hazırlanmış CV ve Motivasyon Mektubunuzun olması gerekiyor.
CV ve Motivasyon Mektubunda kendinizi, bu zamana kadar yaptığınız etkinlikleri ve proje için motivasyonunuzu detaylı şekilde yazdıktan sonra kendinize bir "gönderici kuruluş" buluyorsunuz. Bu kuruluş, sizin proje bulmanızdan proje yapacağınız ülkedeki ulaşımı nasıl sağlayacağınızın bilgisine kadar kadar ev sahibi kurumla yazışıp sizi bilgilendiriyor ve her aşamada yardımcı oluyor.
Daha sonra, size uygun tarihlerde proje olup olmadığına bakıyorsunuz ( mesela ben halihazırda öğrenci olduğum için yaz dönemine denk gelen bir proje bulmam gerekiyordu.)
Uygun bir proje bulduğunuz takdirde gönderici kuruluşunuz aracılığı ile başvuruda bulunuyorsunuz, eğer karşı taraf sizin proje için uygun bir aday olduğunuzu düşünürse sizinle bir Skype mülakatı yapmak isteyebilir.
Bu mülakatta da kendiniz, güçlü ve zayıf yönleriniz, projeye kazandıracaklarınız ve projeden kazanacaklarınız hakkında sorular soruluyor ve bunlara mümkün olduğunca kendiniz olarak ve yaratıcı şekilde cevap vermeniz bekleniyor.

Tüm bu sürecin sonunda da eğer uygun aday olarak görülürseniz, tebrikler! projeye kabul edildiniz !! :))

İşte ben de bu stresli, bir o kadar da heyecan verici sürecin ardından Moldova-Kişinev'de gençlerle çalışan bir organizasyonda gönüllülük yapmaya hak kazandım,
Benim için inanılmaz geçecek 2 aylık bir süreç olacağına eminim ve projenin her aşamasını sizinle de paylaşmak için can atıyorum.

Şimdilik AGH ile ilgili aktaracaklarım bu kadar, sonraki yazılarda görüşmek üzere:)))
Sizi Çok Seviyoruum:)))

Nisanur El

Yazımı beğendiyseniz ve faydalı olduğunu düşünüyorsanız,  daha fazla insana ulaşabilmem için sol altta bulunan “paylaş” butonu ile sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilir, “e postayla gönderme” butonu ile de yakınlarınıza  mail  ile yollayabilirsiniz. 😊



-DİĞER YAZILARIM-

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YURTTA KALACAKLAR İÇİN GEREKLİ EŞYALAR

Merhaba :) Sonunda şehir dışında okuyacak bir öğrencinin bilmesi gereken en önemli şeylerden olan "Yurt Valizinde Olması Gerekenler" yazısını yazabiliyorum.🙄 İnstagramdan  beni takip ediyorsanız belki biliyorsunuzdur, geçen hafta evde değildim, bu süreçte baya da uzun bir araba yolculuğu yaptım. Eve geldikten 2 gün sonra da İstanbul'a dönmem gerektiği için çok hızlı şekilde hazırlanmam gerekiyordu ve bu esnada mümkün olduğunca yanıma neler almam gerektiğini not etmeye çalıştım ki sizinle de buradan paylaşabileyim :) Eğer hâla üniversite valizinizi hazırlamadıysanız bu yazının yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Hadi başlayalım o zamann💃 ⏩   Şahsi önerilerimi atlayıp doğrudan alınması gerekenler listesini okumak için yazının en sonuna gidebilirsiniz !  (Ama bence tamamını okuyun, çok güzel öneriler verdim çünkü 😂)⏪   1) KIYAFETLER ! "Tabi ki de yanımıza kıyafetlerimizi almamız lazım, bunu söylemene gerek mi var Nisa?" diyorsunuzdur eminim şu an?...

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜNÜ NASIL KAZANDIM ?

Merhabaa 🙌 Beni instagramdan düzenli takip ediyor ve blogtaki yazılarımı okuyorsanız, geçen seneden beri üniversite sınavı&sınava hazırlık sürecim le ilgili bol bol paylaşım yaptığımı biliyorsunuzdur. Halihazırdaki paylaşımlarıma rağmen İnstagram'dan hala en çok gelen sorular  "Sınava Nasıl Çalıştın ? / Psikolojiyi Nasıl Kazandın ? " soruları. Bu nedenle, şu an da sınava hazırlananlar için bir kez daha sınava hazırlık sürecimle ilgili soruları yanıtlamak ve önemli gördüğüm noktaları ile " İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü "nü nasıl kazandığımı anlatmak istedim. Biliyorsunuz ki bu sene sınav sisteminde değişikliğe gidildi ve sizler ygs&lys formatından daha farklı bir sınav ile üniversiteye yerleşeceksiniz. Ben İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümüne ygs&lys sınavları ile yerleştiğim için bu yazıyı sınav sistemine pek girmeden, daha çok dersler üzerinde durarak yazmaya çalışacağım :) 🔼Bu yazımda diğerlerinden farklı olarak madde mad...

PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ MEZUNU NERELERDE ÇALIŞABİLİR ? / NE KADAR PARA KAZANABİLİR ?

Merhaba Herkesee 🙌🙌🙌 Aylardır yazmak istediğim ve sizin de en çok istediğiniz yazılardan birisi olan "Psikoloji mezunları nerelerde çalışabilir ? Ne kadar maaş alır ? " yazısını sonunda yazıyorum.💃 Bu konu çok merak edilen bir konu olmasının yanında maalesef net bilgiye kolay kolay ulaşılabilecek bir konu değil.Bunun sebebi de psikolojinin gerçekten çok geniş ve hemen hemen her alanla bağlantılı bir bilim dalı olması. Bence Psikoloji mezunu birinin nerelerde çalışabileceğinden önce "psikolojinin alt dallarını" şöyle bir hatırlayalım çünkü çalışma alanları doğrudan bununla ilgili. Psikolojinin Alt Dallarından Bazıları ; ➤Klinik Psikoloji ➤Gelişim Psikolojisi ➤Endüstri ve Örgüt Psikolojisi ➤Fizyolojik Psikoloji ➤Deneysel Psikoloji ➤Sosyal Psikoloji ➤Adli Psikoloji ➤Sağlık Psikolojisi ➤Trafik Psikolojisi ➤Spor Psikolojisi ... (Psikolojinin alt dallarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için "PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ HAKKINDA" isimli yazıma bakabilir...